Bystyret heier på Knubben

Utdrag fra Agderposten : Sindre Haugen Mehlsihm@agderposten.no, Publisert: 28.10.2021

Initiativtakerne bak sjøbadplanene på Knubben i Galtesund fikk et tydelig svar fra bystyrepolitikerne torsdag. – Dette vil vi få til, lød meldingen.

Politikerne har blitt invitert til å gi tommel opp til Knubben-prosjektet, men uten å bevilge penger eller forskuttere en reguleringsplan det fortsatt jobbes med å få ferdig.

Prosjektleder Are Skindlo har overfor Agderposten tidligere uttalt at et politisk engasjement kan virke smittende når stiftelsen skal på pengejakt. Prosjektledelsen ser for seg en blanding av statlig og privat finansiering.

– Noe å fylle livene med

– En by trenger noe stort man jobber sammen om å realisere. Noen kaller det prestisjeprosjekter, jeg kaller det helt nødvendig byutvikling, sa Haagen Poppe (H).

Han uttrykte full støtte til prosjektet.

– Vi trenger mer enn gode velferdstjenester og en jobb å gå til. De som bor her, og de som vurderer å flytte hit, trenger noe å fylle livene sine med. Det må være kult å bo i Arendal, og da trenger vi prosjekter som Knubben, sa han.

Knubben blir et godt prosjekt for Arendal, mener Andreas Arff (Frp).

– Det er fantastisk å bli bedt om å heie på noe, uten å måtte garantere for penger. Det er det minste vi kan gjøre, og Frp støtter Knubben fullt ut. En gladsak, konstaterte han.

Én stemte mot

Heiaropene kom fra både SV, KrF, Høyre og Frp, men Kristina Stenlund Larsen (Sp) stemte mot. Dermed ble det ikke en enstemmig støtte til Knubben fra bystyret.

– Vi har allerede uttrykt våre visjoner gjennom kommuneplanens samfunnsdel. Der er det en uttalt utfordring at innbyggere ikke opplever at de blir godt nok involvert i samfunnsutviklingen, sa hun.

Ordfører Robert C. Nordli (Ap) mener det er riktig å være positiv og samtidig ta de riktige forbeholdene.

– Vi må tørre å ta imot kreative forslag som dette. Knubben inneholder så mange ting som byen trenger, men det er ikke sikkert det blir alt som har blitt lagt fram, sa han.